Cancún voor beginners
Vakantie in Cancún

Een vakantie in Cancún betekent vooral relaxen. Heerlijk genieten van het aangename weer, jezelf culinair laten verwennen en als je zin hebt er op uit gaan. Wil je dit allemaal niet en ben je veel liever actief bezig, ook dan zit je in Cancún prima. Je hebt hier uitstekende mogelijkheden om aan bijna alle vormen van watersport te doen, inclusief duiken, snorkelen, parasailing en surfen. Voor watersporters is deze omgeving een waar paradijs. Ook als je zin hebt om op een leuke manier kennis te maken met de hedendaagse en de oude cultuur van Mexico dan zit je hier goed. Cancún zelf is er geen goed voorbeeld van, maar het is wel een ideale uitvalsbasis voor allerlei uitstapjes.

Cancún bezienswaardigheden

In en rondom Cancún is er voldoende te zien en te doen. Vooral op het gebied van natuur, cultuur en watersport heeft Cancún enorm veel te bieden.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Cancún op een rijtje gezet:
Cancún bezienswaardigheden top 10

 

Publiek

Cancún heeft de reputatie dat het vooral Amerikaans georiënteerd is. Inderdaad komen er veel Amerikanen (en Canadezen), maar ook nog redelijk wat mensen uit Latijns Amerikaanse landen en ook uit Europa. Het feit dat er veel Amerikanen komen (en het dus inderdaad Amerikaans georiënteerd is) komt omdat de Verenigde Staten geografisch veel dichter bij Cancún ligt dan veel andere landen. Immers is Mexico een buurland van de V.S., waardoor het voor de Amerikanen wat betreft tijd en vliegkosten prima te doen is om richting de Mexicaanse badplaatsen te reizen. Mexico is voor de Amerikanen wat Spanje en de Canarische Eilanden voor ons zijn. Wat mensen die Cancún ontwijken vanwege de Amerikanen (waarom zou je dat overigens doen?) niet beseffen is dat er in verhouding in het als meer Europees bestempelde Playa del Carmen ook grotendeels Amerikanen en Canadezen zitten. De verhoudingen zullen iets anders liggen, maar Playa del Carmen is net zoveel Amerikaans georiënteerd als dat Cancún dat is.

Onze hoteltips

Wie de hotelzone van Cancún bekijkt die ziet dat de hotels grotendeels allemaal naast elkaar aan de stranden staan. Op sommige plekken heb je inderdaad het gevoel dat je op het strand tegen een muur van hotels aankijkt als je achterom kijkt, maar er zijn genoeg hotels te vinden waar je een meer ruimtelijk gevoel hebt. Deze hotels vind je vooral aan de noordelijke kant van de hotelzone, aan Bahia de Mujeres. Een mooi voorbeeld hiervan is het RIU Palace Peninsula, waar een grote tuin met meerdere zwembaden zorgt voor een meer dan ruimtelijk gevoel. Wie het grote hotel van de straatkant bekijkt zou dit zo niet verwachten. Ook aangenaam gelegen zijn de twee hotels van de Barceló-keten: Barceló Costa Cancún aan Playa Linda en Barceló Tucancun Beach dat uitzicht heeft op onder andere Playa Delfines.

Wie vanuit zijn/haar hotel juist in een levendig stuk van Cancún wil zitten die raden we aan om een hotel bij Centró de Cancún en Punta Cancún te zoeken. Hier zit het grootste deel van de winkels en uitgaansgelegenheden. Populair onder Europeanen in dit gebied zijn de hotels RIU Palace Las Americas en RIU Cancún. Erg mooi gelegen, maar zelden in pakketreizen vanuit Europa te boeken, zijn het Hyatt Regency Cancún en Fiesta Americana Grand Coral Beach.

Eén van de beter betaalbare hotelketens is Real hoteles. Dit is een Mexicaanse groep van hotels, die twee hotels in Cancún hebben. The Royal Cancún is hun adults-only hotel, het ernaast gelegen Gran Caribe Real Cancún is het familiehotel. Kinderen zijn hier zeer te spreken over het entertainment.

Arke

Het aantal aanbieders dat eigen pakketreizen naar Cancún aanbiedt is niet al te groot. Na het verdwijnen van luchtvaartmaatschappij Martinair heeft TIU-dochtermaatschappij ArkeFly de route tussen Amsterdam en Cancún opgepikt. Het is dan ook niet verbazend dat zusje Arke een grote rol speelt in de Nederlandse markt van de vakanties naar Cancún. Arke behoort al jarenlang tot de grootste reismerken die actief zijn in Nederland.
Boeken bij Arke betekent dan ook dat je een vakantie boekt bij een reisorganisatie die jarenlang ervaring heeft. Arke heeft eigen hostesses en hosts in Mexico die je ter plaatse van advies kunnen voorzien en kunnen helpen in het geval van grote maar ook kleine problemen.

Goedkope lastminutes, vroegboekkorting en andere aanbiedingen

De prijzen van vakanties in Cancún zijn over het algemeen niet mis. Twee weken Cancún met twee personen kost je gemiddeld ongeveer drie- tot vijfduizend euro exclusief excursies. Dit is vooral afhankelijk van de reisperiode, het hotel dat je kiest en het moment dat je boekt. Op het moment dat vakanties boekbaar worden, ligt de basisprijs over het algemeen het laagst. Dat heeft vooral te maken met de beschikbaarheid van de goedkoopste vliegtuigstoelen. Naarmate er meer stoelen vol raken, des te hoger wordt de prijs van de vlucht. Op drukkere vluchtdagen is vroeg boeken daarom verstandig. Dit geldt helemaal als je tijdens één van de schoolvakanties naar Cancún wilt vliegen.

Als je geluk hebt wordt er nog met vroegboekkortingen gestrooid. Dit kan je al snel honderden euro's korting opleveren als je met je hele gezin op vakantie gaat. Tegenwoordig worden er ook gedurende het hele jaar allerlei kortingsacties gehouden. Zo biedt Arke vaak kassakorting, vooral om de vluchten van ArkeFly vol te krijgen.

Echte last minute aanbiedingen is iets wat steeds minder voor lijkt te komen. De reisorganisaties kopen steeds beter in, waardoor men niet zo vaak dreigt te blijven zitten met kamers of vliegtuigstoelen die men wel af moet nemen. Hierdoor is het aantal echte last minute deals steeds kleiner lijkt het wel. Toch kun je voor Cancún nog wel leuke aanbiedingen vinden. Vaak is het dan wel zo dat je al enkele dagen na het boeken moet vertrekken. Periodes met de beste aanbiedingen liggen buiten de Nederlandse schoolvakanties en vooral ook buiten de periodes dat Amerikanen massaal richting Mexico gaan. Dit is bijvoorbeeld vanaf halverwege december tot en met eind maart, maar ook de maanden juli en augustus. Als je een lastminute wilt boeken tijdens het orkaanseizoen dan kun je het beste eerst kijken naar de 14-daagse weersverwachting voor Cancún voordat je je vakantie boekt.

Meer info over Cancún

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Cancún:
alles over Cancún
Cancún informatie
Cancún tips
Cancún weer & klimaat

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy